DDP

DDP 2.0 (Disc Description Protocol) wordt door AUDIO2MUSIC gebruikt om een master-CD direct naar de fabriek te sturen en deze kan gebruikt  worden als officiële ‘red-book’-CD-master. De DDP-master kan via internet worden verzonden naar zowel klant als fabriek/perserij.

Een DDP-image heeft veel voordelen t.o.v. een fysieke CD-master:
– De CD-master werd vroeger vaak op een cdr aangeleverd. Bij het beschrijven van deze fysieke disc kunnen er makelijk fouten optreden tijdens het schrijven naar de cdr. Dit kan resulteren in fouten/plopjes/tikjes in de master. Met DDP is dit verleden tijd.
– Omdat een DDP via internet verstuurd kan worden scheelt dit kosten van een koerier en bespaar je snelheid in de aflevering. Bij AUDIO2MUSIC is een cd-master vaak al binnen enkele minuten op plaats van bestemming.
– Bij AUDIO2MUSIC is het nu ook mogelijk de maaster DDP eerst te beluisteren en goed te keuren voordat deze in productie genomen wordt. Vraag hierna bij de volgende mastering/compilatie.
– Om fouten tijdens het versturen van de CD-master via internet voegt AUDIO2MUSIC een controle bestand mee (MD-5 checksum). Hier worden fouten tijdens het versturen voor 100% uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.